Национални литературни отличия спечелиха петокласници от ОУ „Стоян Михайловски“.

На 15 декември в Националния дворец на децата се състоя официалната церемония по награждаването на победителите в два национални конкурса от календара на МОН. И в двата най-високите отличия във втора възрастова група бяха присъдени на наши ученици, похвали се старши учителят по български език и литература Горица Петрова.

Творбата на петокласника Владимир Шопов в тематично направление „Децата – еднакви и различни“ получи първа награда от Националния конкурс за есе „Хората – еднакви и различни”. Регламентът позволява представеното есе да бъде създадено в екип с учител. Като творчески екип, показал високо ниво на познания, тълкувания и оценки за събития, Владимир и Горица Петрова оглавиха класацията на участниците във втора възрастова категоря.

Елена Пенкова е победител в Националния конкурс „От Коледа до Васильовден“. Жури с председател Румяна Пашалийска – литератор, уредник на Дома музей „Ангел Каралийчев“, присъди на петокласничката от ОУ „Стоян Михайловски“ най-високото отличие в раздел „Литературно творчество“. Ученичката е единственият участник от Пловдив и областта, носител на награда. Целта на проявата е да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да поощрява творчеството и любовта към изкуството.