Българският Червен кръст обявява благотворителна кампания „Заедно срещу коронавируса“ в подкрепа усилията на Националния оперативен щаб за справяне с епидемиологичната ситуация.

Призивът към всички граждани и бизнеса в България е да подкрепят кампанията и да проявят съпричастност към усилията на българските медици и към човешките страдания:

  • чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.
  • на банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТБУЛБАНК

IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00

BIC: UNCRBGSF

  • чрез on-line дарения на сайта на организацията www.redcross.bg

Съобразно препоръките на щаба, с набраните средства БЧК ще обезпечава нуждите от всичко необходимо за ранното откриване, ограничаването на разпространението и лечението на COVID 19.

В подкрепа на Министерство на здравеопазването БЧК създаде организация за приемане и съхраняване в Централната си складова база в с. Лозен на дарения в натура – лични предпазни средства, консумативи, апаратура и др.

Кампанията се осъществява съвместно с Борда на DMS – единен дарителски номер, който призовава своите дарители да се присъединят към нея.

Пловдив ще има своя вирусологична лаборатория, в която ще се тестват проби за коронавирус, процедурата е задвижена днес. Това се случва благодарение на подкрепата от народните представители от града и областта, съобщи кметът Здравко Димитров. Днес той продължава разговорите с институциите и с ректора на университета проф. д-р Мариана Мурджева къде да бъде базирана лабораторията.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.