OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Детското заведение бе отличено за реализирани национални и международни проекти

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

С три национални знака за качество бе отличена на тържествена церемония, организирана от Центъра за развитие на човешките ресурси, пловдивската детска градина „Осми март”. На събитието награди получиха педагози от цялата страна за работата си по проекти в плаформата на учителите новатори в Европа – eТwinning. Три знака бяха присъдени на ДГ “Деница“, която след обединението се нарича „Осми март“. Наградите са за реализираните национални и международни  проекти  “Съкровищница с мъдрост”,  “Spreading the joy of Christmas“ и

„Zarafa’s suitcase”. Първият  е насочен към насърчаване на четенето и запознаване с мъдростта на народите, предадена в поговорките и пословиците. Целта е повишаване на уменията на децата да общуват на родния си език, да изграждат умения за четене с разбиране,  дигитални и социални умения.

В началото на учебната 2015/2016 година стартирахме поредното си eTwinning приключение – проектите „Zarafa’s suitcase“ и „Spreading the joy of Christmas“. Ентусиазмът на децата при изработването на коледни картички и радостта им, когато получаваме красиво послание от различни краища на Европа, ни дава увереност да работим в тази посока. Спечелихме родителите за наши съмишленици, казват учителите от детската градина, които, освен сертификати и награди,  получиха и флага на eTwinning.

Обучение по еTwining
Обучение по еTwinning