Основната част от чуждестранните студенти учат в Медицинския университет.

МС одобри разкриването на новото звено в структурата на вуза по предложение на Академичния съвет

Министерският съвет одобри откриването на Научноизследователски институт в структурата на Медицинския университет в Пловдив. Предложението за обособяването на новото звено е на ректора и на Академичния съвет на висшето училище.

Институтът се създава с цел обединяване на изследователската дейност на преподаватели, студенти и докторанти, осигуряване на по-високо качество на научните изследвания, създаване на възможност за иновации, привличане на интелектуален потенциал, развитие на научно сътрудничество с други организации в страната и чужбина, както и за участие в изследователски мрежи.

В института ще се провеждат изследвания в областта на молекулната и регенеративна медицина, транслационната невронаука, съвременните технологии в денталната медицина, симулационно-обучителните технологии, иновативните диагностични подходи, химикофармацевтичните иновации в персонализираната медицина, иновативните нанотехнологии, детското развитие и безопасността на пациента в хирургията.

Откриването на научноизследователски институт в структурата на Медицинския университет е част от мерките,  заложени в Стратегията за развитие на висшето образование в България за периода 2014 – 2020 година и Националната стратегия за развитие на научните изследвания 2020.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.