Четене с четириноги в квартал „Смирненски“ за 1 юни

Район „Централен” кани всички деца и родители в парк „Бунарджик“ на 31 май от 16 часа на детски празник. От Двореца на децата в Русе са подготвили научни приключения – четири паралелни занимания за малчуганите от 4 до 12 години. В кът на научните експерименти децата ще направят 4 лесни и интересни опита, в кът на електричеството ще изградят електрическа верига, а в творческо ателие ще сътворят предмети от бързо съхнеща глина, които ще запазят като спомен от събитието. Чрез интерактивни карти и тениски ще имат възможност да опознаят органите си и да научат много любопитни факти за човешкото тяло.

Спортен клуб по ориентиране – Пловдив ще предизвика приключенския дух на малчуганите, за да открият пътя си във весел лабиринт и истински маршрут по алеите на парка, въоръжени само с карта. В 17 часа ще започне концертът на деца от детски градини и училища в район „Централен“.

На 1 юни от 10:30 часа в Bash Dog Bakery в квартал „Смирненски“ ще се проведе събитието “Четене с четириноги”. Малчуганите ще имат възможността да слушат приказки, интересни и забавни истории, да се срещнат с различни породи кучета и да играят с тях.

С доброволците на фестивала “Пловдив чете“ децата ще четат “Как кученцето си намери дом” от Мая Дългъчева, ще участват в творческа работилница, създавайки разноцветни малки и големи къщички за кучета от подръчни материали. А д-р Костадин Шанков ще разкаже повече за това какво е нужно за едно място, за да стане то кучешки дом.

Кучета също ще имат своите специални моменти на наслаждение. Bash Dog Bakery е известно с изисканото си гурме меню за кучета, което включва разнообразни вкусотии и лакомства.