nor

Осем бизнес проекта се конкурираха на тазгодишното издание

Дизайнер на софтуерни продукти спечели второ място на конкурса „Най-добър млад предприемач на Пловдив“ с разработената от него настолна етно игра. Лазар Колев взе парична премия от 4000 лева за разработката си, в която интерактивно всеки може да повтори българските шевици. Играта може да се играе максимум от четирима души, които имат възможност да подреждат различни фигури и цветове.

В тазгодишното издание на организирания от Община Пловдив конкурс участваха 8 бизнес проекта, като специална комисия е оценявала всеки един от тях.

Радостина Гайдарова-Делчева спечели първото място и голямата награда от 7000 лева. Нейният бизнес план е за разработване на информационен портал, съдържащ база данни за хранителните продукти при захранване на бебето.

Тя е лекар, а идеята й дошла, докато била в майчинство и се срещнала с проблема какво съдържат храните, които дава на децата си“.

Двете трети места, носещи по 2000 лева на отличените, отидоха при Александра Файн за бизнес план за производство на биосапуни и Даниел Трайков, който представи предприятие за отглеждане на охлюви.