До 15 декември училищата трябва да определят патроните си и да подадат заявка по проекта на „Ротари” и „Зонта”

DSCF8873

За седма поредна година трите пловдивски Ротари клуба  и Зонта обявяват старт на проекта „Народните будители и аз”. Училищата участници приемат предизвикателството  да извършат издирвателска и събирателска дейност за факти от живота и делото на поне един велик българин и народен будител. Проектът, в който главна роля играе ученикът и неговата паралелка, цели връщане на националното самочувствие и патриотизъм.

Състезанията между отделните паралелки са в две възрастови групи 5-7 и 8-11 клас. Първоначално е надпреварата между класовете по училища, а след това победителите се съревновават с първенците в съответния район или община. Областното състезание среща финалистите.

В срок до 15 декември всяко училище, което желае да се включи в проекта, избира за свой патрон бележит българин – народен будител, различен от този, с който се е представял в предходните години по проекта. Важен момент на биографията е изчерпателното и достоверно представяне на историческите факти. Учителите по история или литература в даденото училище преглеждат представената информация от учениците и коригират евентуалните неточности.

Вътреучилищните състезания трябва да приключат до 10 март 2017 година.