IMG_4961_aorj6o6p

Фейсбук група “Върнете ни директорката” направиха учениците от СОУ “Константин Величков”. Поводът е внезапното пенсиониране на директора на училището Ели Атанасова, за което стана ясно в петък. Както “Уча в Пловдив” вече подробно писа, учениците имали намерение да не влизат в часовете в знак на несъгласие с взетото решение, след което се събрали да направят отворено писмо и подписка в защита на Атанасова. Тийнейджърите бързо са се организирали и са направили също група в социалната мрежа с призива пенсионираният директор да бъде върнат до провеждането на конкурс.

Очаква се утре сутринта, в голямото междучасие, учениците от горен курс да заявят открито искането си, а към тях ще се присъединят Училищното настоятелство и целият педагогически екип. Обмислят се и протестни действия. Учителите вече са заявили мотивирано искане до Регионалния инспекторат и до МОН за връщането на Атанасова до избора на неин наследник след конкурс. Родителите са събрали близо 200 подписа, утре продължават.

В Пловдив са пенсионирани още директорите на ОУ “Димитър Димов” – Василка Терзийска”, на ОУ “Тодор Каблешков” – Аврора Костова, на ОДК – Таня Караиванова. Засега на поста си остава Васил Въргулев на СОУ “Найден Геров”.