5 а на ОУ „Васил Петлешков” се класира на първо място в категорията за прогимназия на националния конкурс за най-усмихнат клас на България

Най-усмихнатите петокласници са от Пловдив. Или поне така смята журито от националния конкурс за най-усмихнат клас на България. Децата от 5 а клас на ОУ „Васил Петлешков” взеха участие в петото издание, организирано на сдружение “Усмивка”. В надпреварата се включиха 5000 ученици от цялата страна. Измежду участвалите в конкурса 800 снимки, фотографията на пловдивските момчета и момичета спечели първо място в категория „Най-усмихната прогимназия”.

„Вълнението около направата на кадъра беше огромно, организацията трая близо две седмици. Участието в конкурса превърна класа в екип, съучениците в приятели, а времето, прекарано в училище- низ от незабравими мигове”, разказа класният ръководител Милена Маврова.

Денят, определен за фотосесията, съвсем не бил случаен, а рожден ден на едно от децата. Цветното шоу, което съучениците му организирали, било неговият подарък. С един от кадрите петокласниците участвали в конкурса

Отличие за креативна снимка получи още един пловдивски клас – 3 б от ОУ „Елин Пелин”. За първа година организаторите отличиха Училища на усмивката, сред които се оказаха и две от Пловдивска област – НУ“Любен Каравелов“ – Съединение и ОУ „Гео Милев“ в с. Белозем.

Всички деца, участвали в конкурса получиха е-Грамота, а учителите – е-Сертификат.