Реконструкцията продължи повече от година, учениците ще започнат втория срок в модернизирания корпус

Директорът Славка Щерева и кметът на район “Централен” Георги Стаменов инспектираха довършителните ремонтни дейности.

СУ „Любен Каравелов“ ще започне втория учебен срок в обновената си сграда. Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и директорът на училището Славка Щерева инспектираха днес финалните дейности по реконструкцията на сградата на ул. „Лютиче“, която продължи повече от година. По план тази учебна година трябваше да се открие в модернизирания корпус, но трафопост попречи да продължи вторият етап от ремонта.

Припомняме, че  училището е един от обектите, който се модернизира по ОП „Региони в растеж“. Приключват вече строителните дейности в базата на ул. “Лютиче”, която е основно ремонтирана и санирана. Сменени са електрическата инсталация, настилките в класните стаи и коридорите, подменена е и системата за отвеждане на дъждовна вода от покрива, а носещите зидове са подсилени със специална скара. Стаите са прекроени така, че да се оформят по-малки помещения за индивидуални занимания по музикални инструменти и пеене.

В момента всички класни стаи се почистват, поставят се нови шкафчета за най-малките. Предстои следващата седмица занятията на учениците, които в момента се провеждат в сградата на ул. “Марагидик”, да се преместят в обновената база на ул. „Лютиче“.

Веднага след това стартира и строежът на нов корпус с физкултурен салон, басейн и топла връзка, както и реконструкцията на сградата на ул. „Марагидик“ и дворното пространство.

Проектът по ОП „Региони в растеж“ е на стойност над 18 000 000 лева, като включва и строеж на нова детска градина и реконструкция в ДГ “Снежанка” и  “Перуника”, както и в детска ясла “Детски смях”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.