Соли Христов с наградата за най-дългогодишен директор.

Най-дългогодишният директор – Соли Христов от  СОУ “П. Хилендарски”, получи наградата на Регионалния инспекторат на церемония в Областната управа днес

Соли  Христов с наградата за най-дългогодишен директор.
Соли Христов с наградата за  цялостна дейност.
Най- дългогодишният училищен директор в Пловдив получи наградата за цялостна дейност на Регионалния инспекторат по образованието по повод 24 май. Соли Христов получи плакет и грамота от началника на РИО Иванка Киркова на церемония в Областната управа, а цялата зала стана на крака, за да аплодира в продължение на пет минути един от доайените на просветата под тепетата. Христов е начело на СОУ “Паисий Хилендарски” от 1978 година. Той изкара и няколко мандата като председател на Съюза на работодателите в средното образование в Пловдив.
“За мен това е огромна чест. След броени месеци ще напусна системата на образованието. Наградата е награда за екипа, който ръководя, и успехите, които той има. Би било чудесно да се множат наградите на РИО, защото има много достойни директори в пловдивска област, които с труда си събират уважението и признанието на родителите. Пожелавам да са пълни със смях и глъчка класните стаи, да са пълни с деца училищните дворове. Поклон за това, че ми станахте на крака”, обърна се развълнуван към колегите си Соли Христов.
Отличието за училищен директор номер едно бе присъдено на Румяна Петрова от СОУ “Братя Миладинови”. Съпругата на депутата от ГЕРБ Петър Петров бе отличена за високи професионални постижения и успехи в учебно-възпитателната работа. Номинирана за приза в тази категория бе и директорът на Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника Людмила Генчева, която получи почетна грамота и поздравителен адрес.
Приза за директор първенец на детска градина се озова при Йорданка Георгиева от ЦДГ “Малина” с филиал “Котаракът в чизми”. С почетна грамота и адрес бяха удостоени и другите две номинирани в категорията – Радка Гъркова на ЦДГ “Мирослава” и Гинка Ботова от ЦДГ “Бисер” в село Труд.
Приз за специални заслуги в преподавателската дейност и постигнати международни успехи получи преподавателят по физическо възпитание в Професоналната гимназия по електротехника и бивш вратар на “Локомотив” Пловдив – Янко Радев. Ексфутболният съдия има пълен отбор медали от ученически спортни игри, а тази година гимназиалният тим, който ръководи представи България на световното в Гватемала. За да подпомогне пътуването, спортният министър Красен Кралев отпусна средства, а училището обяви кампания, за да досъбере нужните пари.
Видка Пиронкова от ЦДГ “Дъга” получи наградата за предучилищно възпитание. В категорията за начално образование плакетът се оказа при Мария Бончева от СОУ “Д. Матевски”. За първи път тази година РИО връчи отличие за възпитател в начален етап и то отиде при Севда Пашамова от СОУ “Св. Седмочисленици”. За най-добър учител в прогимназиален етап бе обявен Цило Нейчев – преподавател по изобразително изкуство в СОУ “Ч. Храбър” и регионален лидер на образователния синдикат на “Подкрепа”. Поздравителен адрес и грамота имаше и за другите две номинации – Благовеста Хубчева от ОУ “Димитър Талев” и Ваня Шипчанова. За възпитател номер 1 в прогимназията бе обявена Димитринка Николова от СОУ “Иван Вазов” в Сопот. Поздравителен адрес получи и другата номинирана – Таня Макахчиева от училището в село Караджово.
За най-добър педагог с подкрепящи функции бе обявена Ана Попова – логопед в ОУ “Петър Берон”.
Преподавателят по информатика от Професионална гимназия “Владимир Заимов” в Сопот – Красимир Проданов, спечели в категория “Най-добър гимназиален учител”. Номинирани в нея бяха още Донка Радева – учител по история в Професионална гимназия по хранителни технологии, Васил Симеонов – учител по математика в ОМГ и Марина Петрова – учител по литература в Професионалната гимназия по електротехника.

2 КОМЕНТАРА

  1. Не е Димка Ботова, а Гинка Ботова, браво на г-н Христов!

Коментарите са затворени.