Ученици от Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии раздадоха 1000 грамоти на пункта на добротата на Главната

DSCF8489

Най-добрият човек е мама. Защото всяка вечер ме целува за лека нощ. Това написа старателно  10-годишно момче днес на пункта на добротата на Главната улица.  Ученици от Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии за четвърта поредна година търсеха най-добрия пловдивчанин и за по-малко от 5 часа раздадоха повече от 1000 грамоти. 10-класничката  Юлия Новичкова разказа, че момчето страшно я трогнало, защото отворило тетрадката и внимателно, с ръкописни букви, обяснило защо именно майка му трябва да получи грамота.

“Всяка година все повече и повече хора се спират на пункта. Благодарят ни, че създаваме настроение с тази кампания и обръщаме внимание на добрата новина”, обяснява педагогическият съветник на училището Евдокия Колева, която бе наред с тийнейджърите на открития пункт.

И деца, и възрастни се спираха, за да се включат в кампанията и да аргументират защо именно посоченият от тях човек трябва да бъде обявен за „най”. Особено впечатляваща била историята на майка, която има дете с рядко заболяване. Тя дошла, за да благодари на асоциацията, която формирана, за да помага на детето й и на дамата, която я оглавява.

“Усмихва се рядко, но ни се радва вътрешно”, написаха ученици от 4 в клас за своята госпожа Чиликова. “Най-добрият човек е леля ми – тя ми е като майка”, “Мама е супер, защото ми позволява всичко”, “Мама ме обича, защото ме е родила и аз я обичам”, “Евгени Добрев е най-всеотдайният баща” писаха децата за най-близките си на пункта на добротата.

След 10 години мечтата ми е във всеки дом да има грамота за най-добрия човек. Все още не сме се научили да казваме „благодаря”, но като че по-често забелязваме доброто. Иначе няма как да се наречем щастливи, казва Йорданка Петкова от Националния алианс за хора с редки болести, която е съорганизатор на кампанията. Жестът от страна на алианса към учениците бе грамота „Благородно сърце”.

DSCF8492