Директори номинират учители за безупречно изпълнение на служебните задължения при провеждането на матурите и НВО. Спортното – областен център за оценяване на тестовете от зрелостните изпити

За трета поредна година Регионалното управление на образованието ще връчи и награди на квестори за безупречно изпълнение на служебните им задължения при провеждане на ДЗИ и НВО на седмокласниците. Най-изрядните ще получат грамота и материална награда. Номинациите за награждаване ще се правят от директорите на училищата центрове за матурите и директорите на школата, в които се провеждат изпитите за прием в гимназиите. Срокът за подаване на мотивираните предложения е 26. юни. Комисия, начело със старши експерта по организация на средното образование Рангел Райчев, ще разгледа номинациите и ще селектира отличниците.

За поредна година Спортното училище е определено за областен център за оценяване на тестовете от зрелостните изпити по български и предмет по желание. Проверката на писмените работи започва на 27. май и трябва да приключи до 8. юни. Резултатите ще бъдат обявени до 13. юни.

Припомняме, че на 21. май зрелостниците се явяват на първата матура по български, а на 23. май е втората задължителна по избран от тях предмет. Издаването на служебни бележки за допускане е в срок до 17. май. До тази дата ще бъдат ясни и списъците с разпределението на учениците по училища и зали.