718 ученици от 31 общински, държавни и частни училища в Пловдив са проверили уменията си, отличават 148

640-420-systezanie-ot-kampaniiata-gramotni-li-sme-se-provezhda-v-plovdiv

Учениците, представили се най-добре в есенния етап на кампанията „Грамотни ли сме?”, ще получат наградите си на 1 декември, петък, от 14.00 часа в Общински детски комплекс. 718 ученици от 31 общински, държавни и частни училища в Пловдив са проверили уменията си.

148 ученици ще бъдат наградени със специализирана литература – „Практическа граматика – нови правила“ и „Матура без проблеми – ІІ част“. С „Речник на чуждите думи в българския език“ за максимален резултат точки от теста за ХІ – ХІІ клас се награждават учениците Ангел Илиев Дойчинов и Ренета Тодорова Колева от ХІ клас на ОМГ „Акад. Кирил Попов“.

Кампанията „Грамотни ли сме?“ се  организирана от Община Пловдив, отдел „Образование“, съвместно с Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс.

Целта на кампанията е да се провери нивото на грамотност на участниците, свързана с компетентностите, които трябва да са придобили в обучението си по български език до съответния етап. Тестовите варианти за двете възрастови категории (VІІ клас и ХI – ХІІ клас) са съобразени с образователната степен на учениците.