Отличието на МОН бе присъдено на четирима директори, сред които и Христо Андонов

Четирима директори бяха отличени с наградата на Министерството на образованието и науката „Св. Иван Рилски“, която традиционно се връчва на 11 май. Наградените имат дългогодишен управленски опит, включват иновативни практики и технологии в обучението, работят по проекти и са допринесли за подобряване качеството на образованието и усъвършенстване на професионалните умения на педагогическите специалисти.

Посмъртно бе отличен Христо Андонов – директор на ОУ „Петко Каравелов“ в Асеновград. През ноември миналата година той загуби битката с коронавируса. От септември 1995 г. работи като учител по история в ОУ „Петко Каравелов“. От 2005 г. е директор. Той беше и обществен възпитател в Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Асеновград.

Останалите отличените директори са на Природоматематическа гимназия „Христо Смирненски“ в Перник – Емилия Грозданова-Евгениева, на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Абланица, общ. Хаджидимово, област Благоевград – Мехмед Имамов, и на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ в село Селановци, община Оряхово, област Враца – Петя Русинова.

Наградите бяха връчени в Рилската света обител от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова. Отличените получават грамота, икона на Св. Иван Рилски и 1000 лева парична награда.