Асоциацията на Кеймбридж училищата проведе ден на отворените врати в СУ „Патриарх Евтимий”

20161202_140008

Най-изявените ученици по английски език на СУ „Патриарх Евтимий” получиха награди от Асоциацията на Кеймбридж училищата. Гимназията е асоцииран член и, наред с останалите такива училища, проведе ден на отворените врати. Ученици и учители имаха възможност да разгледат изданията на издателство КЛЕТ.

„Гледахме открит урок при Весела Маркова на тема „What‘s it like to study medicine?” пред колеги от нашето и други училища, в който учениците от Хд клас показаха завидни умения за екипна работа, общувайки на английски”, каза директорът Валентина Георгиева. 12-класничката Лилия Янкова представила пред родители и гости на празника на перфектен английски език  училището

Сред наградените с учебна литература и книги бе Йоана Дулова VІІ клас, спечелила първо място на състезанието по творческо писане на английски език – Creative writing. В списъка на десетте отличени попаднаха десетокласничките Милена Здравчева – получен сертификат за FCE, подготовяла се по системата на Cambridge – Complete First, и Радина Сапарева  – сертификат за CAE- C1.

20161202_114400

С награди бяха удостоени още: Симеон Главчев VІa клас – 1-во място на третото Национално състезание на общността на училищата Pearson Longman, Николай Ковачев ХІд клас – класиране за националния кръг на състезанието на Асоциацията на Кеймбридж училищата; получен сертификат за FCE, Калоян Станчев ІV клас и Аделина Матова – V клас – трето място на националния кръг на състезанието на Асоциацията на Кеймбридж училищата, Николета Стоева ХІІв клас – класиране за националния кръг на състезанието на Асоциацията на Кеймбридж училищата, Димитър Грудев ХІІг – класиране за националния кръг на третото състезание на общността на училищата Pearson Longman и Кристина Стоянова ХІд – класиране за националния кръг на състезанието на Асоциацията на Кеймбридж училищата и за областен кръг на олимпиадата по английски език.

20161202_120345