Синдикат „Образование“ отличава просветни дейци с особени заслуги

Двама учители от Пловдивско ще бъде удостоени с националната награда „Стоян Михайловски“. По традиция синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа” връчва отличията за заслуги в просветното, културното и синдикално дело по повод Деня на славянските първоучители. Церемонията по награждаването ще се състои на 26 юни в сградата на КТ „Подкрепа“ в София.

В категория „Основно образование“ отличието получава Дияна Шекерова от СУ „Отец Паисий“ в Куклен. Те е преподавател по български език и литература, която реализира изключително успешен проект, обединяващ учениците от различните етноси в училището.

В категория „Професионално образование“ наградата се присъжда на инж. Здравка Георгиева – преподавател по информационни технологии в Професионална гимназия по електроника и електротехника. Тя и нейните ученици са отличавани многократно в различни категории на Националния конкурс за STEM науки в България.

Синдикат „Образование“ обяви и конкурс „На учителя с любов“. В категорията за есе на тема: „Мисията учител“ първото място е за пловдивския преподавател Димитрина Иванова.