Ежегодните отличия на МОН се присъждат за цялостна професионална дейност и принос в развитието на образователната система в България

16 учители и директори от Пловдивска област са сред тазгодишните носители на почетното отличие „Неофит Рилски“. Ежегодните награди на МОН се присъждат за цялостна професионална дейност и принос в развитието на образователната система в България.

Две от предложенията са на синдикат „Образование“ на КТ „Подкрепа“ и те са за директора на Професионалната гимназия по електротехника и електроника Стоянка Анастасова и за старши учителя по български език и литература от СУ „Отец Паисий“ в Куклен Дияна Шекерова.

14 са предложенията за педагози и директори на Синдиката на българските учители, които бяха отличени и с наградите на СБУ. Трима са учители от ДГ „Осми март” – Галя Бойчева, Милена Шишкова и Диляна Георгиева. Предложени са още началният педагог Милена Колева и младши учител Десислава Попова от ОУ „Гео Милев”.  Преподавателят в начален курс Мария Петрова от ОУ „Райна Княгиня”, която е и създател на сдружение „Писалка и перо”, също е в списъка на призьорите. С наградата ще бъдат удостоени Марина Бойчева от ОУ „Кочо Честеменски” и Светла Шопова от НУ „Христо Ботев”. Преподавателят по информационни технологии от Математическата гимназия Виолета Маринова също ще се окичи с отличието. Най-много са учителите от ОУ „Пенчо Славейков”  – Георги Найчев, Иванка Рангелова, Юлия Атанасова, Стефан Ганозов и Ралица Колева.

Сред отличените от областта са Пенка Запрянова – директор на ОУ „Васил Левски” в село Маноле, и Златка Тоскова, която оглавява ДГ „Никола Вапцаров” в Асеновград. От същото учебно заведение национална награда ще получат учителите Петя Петкова и Весела Карастойчева. Списъка допълват Гина Иванова от ОУ „Христо Ботев” в първомайското село Градина и Христина Петрова от ОУ „Христо Смирненски” в Стамболийски.

1 КОМЕНТАР

  1. ЧЕСТИТО НА НАГРАДЕНИТЕ!
    Но си проверявайте материалите за грешки, господа журналисти!
    Цитат: “Мария Петрова от ОУ „Райна Княгиня”, която е и създал на сдружение „Писалка и перо”???
    Много често Ви се случва.

Коментарите са затворени.