Министърът на образованието Красимир Вълчев отличи днес в Троянския манастир четирима директори с принос към образованието

7372

С награда на името на Свети Иван Рилски бе отличен днес директорът на Националната търговска гимназия в Пловдив Славейка Иванова.  Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев отличи четирима директори на училища с високи резултати в професионалната дейност и принос към образованието. Както всяка година, отличията бяха връчени в Рилския манастир на 11 май, когато се отбелязва денят на светите братя Кирил и Методий.

С грамота, икона на Свети Иван Рилски и парична награда от 1000 лева бяха отличени още Адриян Христов – директор на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ – село Иваново, Хасковско, Йорданка Чавдарова – директор на езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали и Диана Димитрова – директор на ОУ „Стою Шишков“ – с. Търън, Смолянско.

Преди тържеството бе отслужен молебен от игумена на манастира епископ Евлогий, който освети иконите. „Прекрасна е традицията всяка година Министерството на образованието и науката да отличава директори на училища, които не пестят сили и фантазия да се усъвършенстват, но и да подтикват учителите около себе си постоянно да се квалифицират, за да дадат най-доброто на своите възпитаници“, каза министър Вълчев.

През учебната 2016/2017 г. Националната търговска гимназия в Пловдив е с най-много отличия: I място, индивидуално и отборно, на XVIII национален конкурс по счетоводство, I място на национално състезание по митническа дейност и много други отличия от състезания и конкурси. Учителите прилагат интерактивни методи и иновативни техники, работят и по множество европейски проекти.

7374