Сред отличните англоезични абсолвенти е гъркинята Константина Далакура, която ще поднесе приветствие от името на чуждестранните студенти

Седем абсолвенти с общ успех над 5,50 от следването и държавните изпити ще получат първи дипломите си и предметни награди утре на тържествена церемония във Факултета по дентална медицина на Медицинския университет. В годината, когато отбелязва 50-ия юбилей от основаването си, факултетът ще дипломила 145 студенти.

Тържествена промоция ще бъде за първи път на открито в парковото пространство на Факултета при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки.

100 българи и 45 чужденци от Великобритания, Италия, Германия, Кипър, Сирия, Турция, Украйна и Швеция ще положат Хипократовата клетва. Честта да водят полагането на професионалния обек ще имат отличниците Ангелина Деянова (от българските студенти) и Нур Фатима Бари (от англоезичните).

Двама са отличниците на випуска – Любомир Ченчев и Алекси Николов, които завършват с равен общ успех – отличен 5,85 от следването и от държавните изпити. Сред отличните англоезични студенти е гъркинята Константина Далакура, която ще поднесе приветствие от името на чуждестранните студенти.

Тази година за промотор е определен проф.  д-р Джошуа Мошонов от Израел, доктор хонорис кауза на Медицинския универтитет. Ректорът на университета – проф. д-р Мариана Мурджева, и деканът на факултета – доц. д-р Веселина Кондева, ще поздравят дипломантите от името на академичната общност.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.