Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ ще бъде домакин на премиерата на книгата “С музика и Дади по света – Африка“ на 18 май от 11 часа. Авторът Здравка Андреева, популярна сред децата като Дади, дълги години е преподавала акордеон в училището.

И тъй като музикалните работилнички за деца са нейна запазена марка, на представянето ще има африкански инструменти и торта. Освен нотите на африканските песнички, включени в книгата, за да може всяко дете да ги свири, има и QR код, който като се сканира се отваря ютуб каналът „С музика и Дади“. Родителите и децата могат да запеят заедно песничките и да чуят интересни разкази за масаите, за екватора, за любимото съзвездие и още много полезни неща.

В музикалните работилнички Здравка Андреева работи по системата на Орф Шулверк, а основната й цел е да предизвика интереса на децата между 2 и 6 години към класическата музика. През 2015г завършва тригодишен курс на обучение за валдорфски учител към холандския колеж Хеликон.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.