Междучасие по безопасност на движението се проведе в Професионалната гимназия по битова техника

Междучасие по безопасност на движението по пътищата събра днес мотористи и ученици в Професионалната гимназия по битова техника. Инициативата “Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!” се провежда съвместно с група пловдивски мотористи, които запознаха младежите с основните изисквания за екипировка, подготовка, знания и умения при управлението на мотоциклет. По предложение на Европейската мрежа на службите за пътна полиция (ТИСПОЛ) за четвърта поредна година в България се организира Европейски ден без загинали по пътя.

Идеята за срещата разговор е на младия учител по история Паула Димова. Група пловдивски мотористи гостува в двора на училището и разговаря с ученици от 9 и 10 клас. Мотористите опитаха да убедят младежите, че е важно да не пренебрегват правилата за движение по пътищата, ако искат да сведат до минимум рисковете от инциденти.

Освен силни усещания, шофирането е преди всичко отговорност – към себе си и към всички участници в движението, обърнаха се към гимназистите, основно момчета, представителите на мотобратството. В разговора стана ясно, че те не са просто любители на високи скорост, а  хора с отговорни професии – учители, бизнесмени, юристи. След като предупредиха за опасностите, те запознаха тийнейджърите с необходимата екипировка и подготовката, която се изисква преди да яхнеш мотора.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.