Българската платформа за дистанционно обучение на Shkolo.bg е изцяло съвместима с електронния дневник

Разработената от Shkolo.bg нова платформа – “Виртуална класна стая“, е една от трите официално одобрени от МОН за обучение в електронна среда, стана ясно днес.

„Не може да не сме горди, че сме редом до продукти на световните гиганти Microsoft и Google“, заяви един от създателите на платформата Симеон Предов. Тя е разработена в условията на обявеното извънредно положение през март тази година, когато училищата трябваше да преминат към обучение от разстояние за часове.

Първоначално „Виртуалната класна стая“ e създадена като модул към електронния дневник, а днес вече е самостоятелна усъвършенствана платформа, разработена по препоръки на директори и учители, така че да отразява в максимална степен техните нужди и да е пригодена към спецификата на българския учебен процес. Друго предимство на платформата е, че е напълно интегрирана с електронния дневник, като данните се прехвърлят директно. Тя е изцяло на български език, има лесна и бърза навигация, дава възможност за комуникацията с учениците и с техните родители, опции за провеждане на индивидуални родителски срещи, за създаване на нови и специфични виртуални стаи с покана за конкретни потребители.

„Виртуалната класна стая” е налична в пълната си функционалност и в мобилното приложение на “Школо”. За училищата, които ползват електронен дневник, стартирането може да стане буквално в рамките на един ден“, допълва Росен Николов от IT екипа на Shkolo.bg.

Към настоящия момент броят на училищата, които ползват „Виртуалната класна стая”, надхвърля 150.

Shkolo.bg е създател на най-популярния електронен дневник за българските училища, който към момента вече ползват 1600, или 70% от училищата у нас. Платформата, която притежава множество интегрирани модули, намалява значително административния процес и слага край на хартиените дневници и бележници. Заедно с „електронните бележници“, електронният дневник позволява на родителите да следят постиженията на своите деца (оценки, отсъствия, отзиви, програма, домашни работи) в реално време. Същевременно учителите се разтоварват значително от бумащината.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.