graduation

Кампания сред българските общности в чужбина за набиране на студенти, докторанти и специализанти, които желаят да продължат образованието си в нашите висши училища стартира МОН. Информационните дни ще се проведат от 14 до 31 март в Молдова, Украйна, Албания, Косово, Македония и Сърбия.

Три групи от експерти ще посетят тези страни, за да разясняват реда, условията и възможностите, които България предоставя за обучение в държавните висши училища. Към тях ще се присъединят представители на Държавната агенция за българите в чужбина и на висшите училища. Предвидени са срещи с кандидат-студенти, родители, учители.

Кампанията се провежда за пета поредна година. По предложение на българските посолства в Македония, Косово и Албания тази година за първи път ще се проведат информационни дни в Скопие, Призрен и Корча.

Досега в нашите висши училища се приемаха до 400 студенти и докторанти. Очаква се тази година до 1000 българи, живеещи извън България, да се запишат за обучение в нашите висши училища.

1 КОМЕНТАР

  1. Отказваме се от мангустите на домашния пазар и гледаме да импортираме перспективни цигани от другите вертепи на Източна Европа. Поздрави на МОН ! Дано да им излезе сметката и по този начин се увеличи алъш-вериша на наркотици, цигари, протитуция и т.н. ве доходоносни за байганювците стоки и услуги

Коментарите са затворени.