СУ „Св.св. Кирил и Методий“ ще приеме за втора поредна година паралелка, в която децата ще се обучават по иновативния метод

Монтесори класната стая на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ отваря врати за родители на бъдещи първокласници. На 17.април училището обявява Ден на отворените врати, когато семействата, чиито деца предстои да постъпят в училище, могат да научат повече за иновацията, да разгледат училището и да се запознаят с какви условия разполага.

Иновацията „Монтесори класна стая – научи ме да се справям сам“ бе въведена пилотно през септември 2018 година с подкрепата на община Пловдив в един първи клас. Проектът осигурява обучения по държавните образователни стандарти и същевременно децата се учат чрез действия  на  практически умения. Залага се на индивидуалния подход, което дава възможност да се отчита напредъкът на всяко дете. Учениците учат чрез работата със сертифицирани Монтесори и материали, разработени от преподавателя, с които  лесно овладяват знанията и уменията в първи клас. Тази година училището разкрива втора Монтесори паралелка в 1. клас.

Всеки родител на бъдещ първокласник може да стане част от учебния процес в удобно за него време от 8.30 до 12 ч. или от 13.30 до 16 ч. на 17. април. Те могат да посетят и презентацията „Еко училище на щастието“ от 16 до 17 часа, а след това да гледат и драматизации на български народни приказки.