Момичетата от СУ „Никола Вапцаров” заеха престижното трето място в крайното класиране на финалите на „Ученически игри 2017-2018“ по лека атлетика 5-7 клас, които се проведоха през уикенда в Сливен. Участие са взели 10 отбора – 9 зонални шампиони и един на домакините от Сливен. Ръководител на отбора е учителят по физическо възпитание Васил Савов, който за  поредна година извежда шампиони. Щастливите бронзови медалисти връчиха днес официално купата на директора на училището Елена Александрова.

„Трето място в страната, това е невероятен резултат”, горда е Александрова, която събра всички ученици, за да аплодират победителите.

Родителите на малките състезатели са били с тях в Сливен, за да ги окуражават. Един от тях е производител на мед, така че всяко от момичетата хапвало по една лъжица преди да отиде на старта.

Седем ученички от училището защитавали честта на Пловдив. Веселина Димитрова завоювала златен медал и шампионска титла на 400 м гладко бягане с резултат 12.58. На скок височина тя печели бронз. Среброто при тласкане на гюле е станало притежание на Виктория Монева.