Засега учениците няма да бъдат пребазирани, при необходимост от 1 юни временно ще бъдат преместени паралелките от прогимназиален етап

Старт на основния ремонт на сградата на ОУ „Екзарх Антим I“ дадоха днес зам.-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики Владимир Темелков и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Със средства по Плана за възстановяване и устойчивост – близо 5 млн. лева, ще бъде изцяло модернизирана училищната сграда. Ще бъдат подменени над 500 кв.м дограма, монтирана външна изолация с цел подобряване на енергийната ефективност, ремонтирани ВиК и електро инсталациите. В класните стаи и коридорите ще има ударопоглъщаща настилка. Предвидени са вентилационна и пожароизвестителна система. До основната сграда вече са извършени и изкопните работи на пристройка, в която ще се изградят допълнителни сервизни помещения и тоалетни. Асансьор ще свързва трите етажа на сградата.

По програма на МОН са отпуснати още 1,8 млн. лева за изграждане на физкултурен салон от 540 кв.м.

„Учениците засега няма да бъдат пребазирани. Има вариант учебната година за 1-4 клас да приключи до 17 май, след което децата ще бъдат ангажирани с проектни и творчески дейности, уроци в извънучилищна среда, посещение на музеи и галерии, провеждане на зелени училища. Така ще освободим целия първи етаж за извършване на ремонти дейности“, поясни директорът Катерина Василева.

В този период учениците от 4 до 7 клас ще останат в сградата за провеждане на националното външно оценяване за начален етап. При необходимост от 1 юни децата от прогимназията ще бъдат преместени в ОУ “Д-р Петър Берон”.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.