Проектът е на миналогодишна зрелостничка, изпълнява го учителят по изобразително изкуство от ЕГ „Иван Вазов“ – Тодор Панайотов

Образователният модел 1:1 оживя върху стенопис в класната стая на първата паралелка в общинско училище, избрала обучение чрез хромбук устройства навсякъде и по всяко време. Екипът, който се е заел с реализация на проекта, бърза да го завърши, за да изненада учениците от 10 ж клас на ЕГ „Иван Вазов“ за първия учебен ден. Именно на една от стените в тяхната класна стая ще бъде пресъздаден процесът на обучение без хартия, който бе въведен пилотно преди три години.

„Това беше част от плана за промяна на физическата среда в новата класна стая“, казва преподавателят по български език и литература Елена Вързилова, която е сертифициран учител на Google и част от екипа на независимата общност на обучителите Google Educator Group Bulgaria.

На идеята й да преобрази кабинета си учителят по изобразително изкуство в гимназията Тодор Панайотов откликнал на драго сърце. И заедно с ученици от училището се заели с реализацията.  Цялостният проект е на миналогодишната зрелостничка Ния  Младенова. Стената пресъздава цветно възможностите, които децата, работещи по модела 1:1, получават, за да развият себе си. Първи помощници на Панайотов са учениците от СИП-а и от факултативните занимания по рисуване, които усилено работят през последните седмици.

Припомняме, че от учебната 2019/2020 година в училището бе сформирана и втора такава паралелка. На учениците от тези класове са осигурени персонални Acer Chromebook устройства за работа отвсякъде и по всяко време, и то с доброволно финансиране от страна на родителите, а учебното съдържание по всички учебни предмети е дигитализирано и е на разположение “в облака”.