Материалите в Кан Академия са разделени по предмети и са съобразени с програмите за обучение у нас

От началото на новата учебна година българските ученици вече ще могат да използват безплатно и на български език мобилното приложение на една от една от най-големите световни платформи за подготовка онлайн – Кан Академия.

В нея учениците могат да намерят материали, които са разделени по предмети и са съобразени с програмите за обучение в България и 1 до 12 клас. През сайта на платформата, както и през мобилното приложение са достъпни и много допълнителни ресурси.

Учебните материали в тази глобална платформа са разделени по предмети, като тези по математика и физика вече са подредени и спрямо програмите за обучение в България. Предстои преподреждането и на останалите предмети, а до тогава те се ползват лесно, тъй като са структурирани по теми.

В платформата има видео уроци, статии, текстове и предизвикателства. При работата на всеки ученик се събират точки, аватари, значки, които правят ученето по-забавно. Всеки ученик има възможност сам да следи напредъка си по даден предмет и дадено умение и така през цялото време се стреми към постигане на 100% усвояване – т.нар. “майсторство”.

Родители и учители също могат да създадат свой профил в онлайн платформата. Преподавателите имат възможност да организират виртуални класове, както и да дават индивидуални съвети на всяко дете.

Кан Академия е създадена през 2006 г. от Салман Кан, американец от бангладешки и индийски произход. През 2010 г. Гугъл обяви дарение от 2 млн. долара, чрез което да се преведе основната библиотека от видеоклипове на 10-те най-говорени езици по света.

Порталът се превежда на над 30 езика. Българската версия се финансира изцяло на местно ниво, благодарение на дарения и спонсорства на различни фондации, компании и индивидуални дарители. Зад инициативата в България стои сдружение “Образование без граници”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.