imgres

Мними експерти, представящи се за служители на Министерство на образованието, обикалят училищата и предлагат на директорите помощ за ремонти. Представящи се като служебни лица на просветното ведомство, те обещавали да окажат съдействие за получаване на финансови средства за ремонтни дейности. Срещу съответното заплащане. Засега няма ощетени училища, тъй като директори се усъмнили при щедрите обещания и направили проверка в МОН.

Зам.-министър Ваня Кастрева е разпратила писмо до просветните инспекторати, което да бъде сведено до знанието на директорите, и призовава школските шефове да искат заповед за командировка и служебна карта при подобен случай. И ако се установи, че това са мними служители на МОН, незабавно да подадат сигнал до нея или главния секратар Красимир Вълчев.

В разгара на лятната ваканция директорите вадят спестявания от бюджетите, за да направят по-сериозни или освежителни ремонти, съобразно възможностите си. Наесен ЕГ “Пловдив” ще има нов плац. 5-декаровата площадка се циментира, за което ОбС гласува 100 000 лева. Със собствени средства се боядисват стаите на общежитието, ще бъде подменено и обзавеждането. Догодина по проект на Националния доверителен екофонд предстои саниране на учебната сграда, общежитието и столовата.