Резиденция “Тракийски стан” ще се превърне в галерия в Нощта на музеите

 21752136_1604193119645183_5322345380345414145_n (1)

Те са млада група художници, които творят заедно, развиват професионалните си умения и правят изложби. Обединени от художника Матей Матеем в група „Аз, творецът“, момчетата и момичетата от пловдивските училища по изкуства, вече участваха в пленер и представиха сътвореното в експозиция. Това са Илина Грозева от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, Ирина Величкова и Богдан Върбанов от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“, Иван Иванов и Ваня Годжелова от АМТИИ, както и Пламена Пеева от Национална художествена академия.  Към групата на младите автори се присъединява и завършената художничка  Ралица Стайкова.

Какво провокира като теми талнтливите момчета и момичета и как ги интерпретират със средствата на изящните изкуства ще разберат любопитните зрители, които посетят организираното от тях събитие на 15 септември в резиденция „Тракийски стан“ в Стария град. В рамките на събитията от НОЩ Пловдив, младите художници ще покажат живопис, графика, плакат и скулптура.

„Ние вярваме, че всеки може да намери твореца в себе си и ще се радваме повече хора да дойдат на нашата изложба, която ще продължи три дни“, отправя покана Илина Грозева. Събитието ще сe открие с изпълнение на танцова формация “Зорница” и ще бъде съпроводено с дегустация  на вино, био лимонада и кулинарни изкушения, дело на майстори пекари и сладкари.