Младежи от Португалия, Белгия, Германия, Финландия, Румъния, Люксембург, Словения, Ирландия и България дебатират мястото си в обществения и културния живот

В Младежки център Пловдив стартира четвъртото международно обучение на екипи на центровете със „Знак за качество“ на Съвета на Европа. В периода 13-17 май младежки работници от Португалия, Белгия, Германия, Румъния, Финландия, Люксембург, Словения, Ирландия и България се събират заедно, за да обменят идеи и опит по посока активното ангажиране на младите хора в обществения и културния живот.

Основната цел на обучението е да се надградят уменията на образователните екипи на младежките центрове със „Знак за качество“ по отношение на предоставяне на качествени услуги в областта на образованието за човешки права, както и да се затвърди изграденото сътрудничество в мрежата.

„Радваме се, че сме тук точно в този период, защото през май се навършват 27 години от членството на България в Съвета на Европа. Също така отбелязваме 10-тата годишнина от създаването на програмата за „Знак за качество“ за младежки центрове, както и 70-та годишнина от създаване на Съвета на Европа“, подчерта Гордана Бержан, директор на „Европейски младежки център Будапеща“ и координатор на програмата за „Знак за качество“.

„България е първата държава, в която са наградени два младежки центъра със „Знак за качество“. Продължаваме да работим и да развиваме младежката политика, за да предадем добрия опит на следващите центрове, които искаме да изградим“, коментира Цветана Герджикова – директор на дирекция „Външни европейски програми” към МОН.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.