Последните три носителки на короната вече са студентки по медицина, международни отношения и изкуство

 

Аз съм доказателство, че можеш да си успешен на модния подиум, без това да ти пречи да се отдадеш на лекарската професия, казва Джулия - "Мис Пловдив" 2013.
Аз съм доказателство, че можеш да си успешен на модния подиум, без това да ти пречи да се отдадеш на лекарската професия, казва Джулия – “Мис Пловдив” 2013.

 

Аз доказах,че образованието и работата като модел могат да вървят в синхрон, стига да бъдеш упорит и да не се отказваш. Съветът ми към момичетата, които
смятат,че нямат шанс да спечелят, е да повярват в себе си и да опитат. Думите са на носителката на титлата „Мис Пловдив” 2013 Джулия Стоянова. В момента тя е студентка по медицина в Медицинския университет в Пловдив, с което тотално опровергава опасенията на близките си, че модният подиум ще я отклони от амбицията й да се отдаде на лекарската професия и ще я откаже от плановете й да продължи образованието си. Джулия доказва, че може да бъде успешна в модата без да загърбва професионалното си развитие.

В началото, като повечето хора, и аз бях предубедена, че конкурсите за красота са нагласени и, за да станеш модел, трябва да имаш много контакти и сериозен „гръб”, признава Джулия. Въпреки това обаче решила да се пробва и се явила на кастинга за конкурса през 2013-а, тъй като от малка мечтаела да се докосне до света на модата. Тогава била 11-класничка в езикова гимназия “Бертолт Брехт” с  английски и немски език. Не само, че преминала кастинга, а се оказала и с корона на главата.

„Останах невероятно доволна от организацията на конкурса и след него ми се
отвориха много врати за работа като модел. Участвах в няколко
благотворителни кампании, случиха ми се само хубави неща. Семейството и приятелите ми смятаха,че след подобен конкурс, ще загърбя
плановете си да уча, но аз бях сигурна,че мога да ги съчетая, както и стана. Реших да докажа,че представата за миските в България е много погрешна”, разказа Джулия пред „Уча в Пловдив”.

Като представителка на Пловдив в националната надпревара „Мис България”, която тогава се проведе под формата на риалити шоу, бъдещата лекарка става първа подгласничка.

„В този ден животът ми се промени изцяло. Една от мечтите ми се сбъдна. Започнах да участвам в ревюта и фотосесии, благодарение на модна агенция „Визаж”. Получих куп предложения за работа,  запознах се с много хора. В 12 клас обаче реших да оставя модата на заден план, защото ми предстояха важни изпити. Сега съм щастлива, че успях да вляза медицина, справям се добре и отново започнах да приемам ангажименти. Работата като модел ми  доставя удоволствие,това е моето хоби”, признава красавицата. И се надява личният й успех да накара хората да не бъдат толкова предубедени към момичетата, които участват в конкурси.

Предшественичката на Джулия – Пламена Кисьова – носителка на титлата „Мис Пловдив” от 2012 година, също е студентка. Амбициозната красавица е последна година преди да вземе диплома за бакалавър по Международни икономически отношения в Пловдивския университет. В момента усилено избира магистърска програма, за да продължи образованието си.

Пламена Кисьова е студентка по Международни икономически отношения и успешен модел, след като през 2012-а бе коронясана като най-красива пловдивчанка.
Пламена Кисьова е студентка по Международни икономически отношения и успешен модел, след като през 2012-а бе коронясана като най-красива пловдивчанка.

 

Започва да се занимава с мода, когато е едва на 15 и е ученичка във
Френската гимназия. Любовта и към модата и френския език я изпращат
за известен период в Париж, където прави няколко успешни рекламни кампании.

Миналогодишната призьорка Габриела Чонина е възпитаничка на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, специалност „Грим и перуки”. Сега е студентка в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Участието й в конкурса “Мис България” й носи страхотен успе. Канят я за  рекламно лице на “Алтънбаш” и “Парадайс център”, снима се за и за „Desigual”.

Кастингът за тазгодишния конкурс “Мис Пловдив” ще бъде на 25 април от 16 часа в клуб “Галакси”. Финалистките ще премерят сили на 14 май, когато ще стане ясно коя от претендентките ще се окичи с короната.

 

Габриела Чонина се снима като рекламно лице на популярни марки и ще връчи короната на тазгодишната победителка. Снимка Петър Пешев
Габриела Чонина се снима като рекламно лице на популярни марки и ще връчи короната на тазгодишната победителка.
Снимка Петър Пешев