todor.tanev7

Недобронамерен служител на МОН пуска „зловредни слухове, прави сензации и създава неверие сред народа към това ръководство”, обяви просветният министър Тодор Танев по повод слуховете, че от учебните програми ще паднат произведения на Ботев, Вазов и Шекспир. Той уточни, че няма да се пипа обемът на изучаваните творби.
Преди дни в общественото пространство се заговори, че МОН обсъжда стар проект за промяна в учебните планове. Според източници от Софийския университет проф. Адриана Дамянова, която участва в работната група, е сред защитниците на старите проекти и настоява те да бъдат разгледани отново.
“Как ще се случи по мое време такова нещо? Вижте кой е баща ми. (Композиторът Александър Танев е написал музиката на Ботевия марш – б.р). Тази сензация е тотална лъжа. Този човек е от министерството. Трябва да го санкционирам, но той ще съди вероятно министерството. Той иска да стане директор. Не са много хората, които имат достъп до учебните планове”, обясни проф. Танев.
Танев сподели, че всеки ден се чувства като пред класно. Една от основните му задачи била да осигури по-добри възнаграждения за учителите за следващата година.