Министърът на образованието Красимир Вълчев е обещал на инструкторите да спре заповедта си за увеличаване на часовете за кормуване. Това заявиха пред протестиращите автоинструктори излъчените от тях преговарящи.

Преподаватели по авто-мото подготовка блокираха днес по обед центъра на столицата с искане да отпадне завишаването на часовете по практика, а методиката на обучение да бъде изработвана от образователното министерство. Друго им искане е да отпадне GPS системата, която следи началото, маршрута и края на кормуването.

След края на срещата с образователния министър преговарящите заявиха, че са постигнали малка победа. Министър Вълчев е поел ангажимент да спре заповедта си и да формира нова работна група, която да подготви учебната документация.

Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова обаче припомни, че в предишната работна група са участвали и представители на автошколите, а часовете са били завишени, тъй като на много от младите водачи им липсвали умения да шофират в специфични условия. Повишеният брой часове бяха в синхрон с програмата за пътна безопасност на правителството.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.