Състезателка по борба грабна първото място за най-оригинална рецепта, събраните средства от благотворителния базар на училището ще отидат за „Българската Коледа“ и за 12-класници

Министерството на младежта и спорта обяви Ружка Генова за директор на годината. Директорът на пловдивското СУ „Васил Левски“ събра най-много точки и се нареди на челна позиция в надпреварата сред ръководещите държавните спортни училища. През май т.г. Генова и заместник-директорът по спортна дейност Михаела Стайкова бяха отличени от ММС с плакети за съществен принос за издигане престижа на българския спорт.

За поредна година Спортното училище организира коледен базар, а през целия месец декември учениците създаваха украси, коледни рисунки, картички, сурвачки, кукли от царевична шума, а нощният възпитател Женя Пандова изплела на една кука поставки за чаши. Творенията им са подредени във фоайето на Общежитие №1, където бе проведен и базарът. Гости на тържеството бяха коледари от село Калековец, които разказаха за ритуалите и традициите, свързани с празника.

Директорът Ружка Генова връчи наградите на победилите в предварително обявените конкурси за най-добре украсена класна стая на общежитие, най-оригинална картичка и рисунка. Категорично първо място за най-оригинална рецепта бе присъдено на състезателката по борба от „Локомотив“ Ивена за нейните мъфини с глазура от бял крем, сърца и цветя от фондан. Деветокласничката получи шпатула, кутия за курабии и готварски ръкавици и заяви пред всички, че тя ще меси коледната погача у дома за Бъдни вечер. В писмото до Дядо Коледа поискала да й донесе здраве през новата година, тъй като й предстои участие на републиканско първенство и е амбицирана за медал. 9 г клас взеха наградата за най-оригинална класна стая, спечелена не без помощта на класната им Ваня Макавеева, която майстори чудеса от еко материали.

Според регламента на базара участниците можеха да наддават онлайн, както и да купуват на място. Събраните средства ще бъдат предоставени за 12-класници от училището в затруднено положение и на кампанията „Българската Коледа“.

„Нека през новата година всичко, което идва, е по-добро от това, което търсим, да продължи повече, отколкото очакваме, и да носи повече щастие от това, което сме могли да си представим!“, пожела Ружка Генова.