270  участници ще покажат талант на 10-я юбилеен конкурс ”С песен и обич творим добро“

640_9a8ba94eff8d39141a0aeacf02a9a8e6

Над 270 участници ще вземат участие в 10-то юбилейно издание на конкурса за детско-юношеско творчество ”С песен и обич творим добро“, който започва в Пловдив на 13 октомври. Събитието се организира по традиция от Детска вокална формация “Омайниче“, Община Пловдив и Военния клуб.

”С песен и обич творим добро“ ще даде сцена за изява на млади таланти до 19-годишна възраст от цялата страна. Според регламента те ще се състезават в категории за индивидуални изпълнители, дуо, трио, камерни формации и мюзикъли. Последна дума за победителите ще има тричленното жури от популярните изпълнители Ваня Костова, Мими Иванова и Невена Пейкова. Удоволствието да присъжда награди ще има и детското жури.

Купи, грамоти, медали и подаръци очакват всички участници и вокални педагози, а за лауреатите са предвидени дипломи, плакети и парични награди.

Тази година конкурсът е посветен на 10 години от създаването на вокална група „Бон Мин“ при Комплекса за социални услуги “ОлгаСкобелева”. На тържествения концерт ще участват младежи, които са във вокалната формация от създаването й.

Конкурсната програма ще продължи три дни, а заключителният концерт на лауреатите и награждаването е в неделя, 15 октомври, от 17 часа. Входът е свободен.