Преподавателят по биология Моника Тенева е щастлива с новата придобивка.

 

Преподавателят по биология Моника Тенева е щастлива с новата придобивка.
Преподавателят по биология Моника Тенева е щастлива с новата придобивка.

Професионален микроскоп с дигитална камера, който увеличава обекта до сто пъти, е най-новата придобивка на ОУ “Райна Княгиня”. Уредът, който е закупен с общински средства по проект за модернизация на учебния процес, е разположен в кабинета по биология.

Микроскоп  Konus  Akademy 5304 e  свързан е с цифрова видеокамера и мултимедия, което  позволява проектирането на наблюдавания обект на екран в реално време от всички едновременно. С  него учениците могат да наблюдават особености в устройството и жизнените процеси на различни растителни  и животински  организми, сами да изработват микроскопски препарати и да ги презентират,  както и да правят снимки.

“Този микроскоп е една моя сбъдната мечта, защото ще стимулира проектната работа, ще позволи на децата да влязат в ролята на изследователи и да разберат с лекота сложните за тях биологични процеси”, щастлива е Моника Тенева – учител по биология и носител на почетна значка на Пловдив за тази година.

Училището се утвърждава като иновативно не само по отношение на методите на преподаване , но и по отношение на техниката  и съвременната  материалната база. И тъй като е базово училище към Пловдивския университет, модернизацията повишава нивото на практическата подготовка на студентите – бъдещи учители по човек и природа и биология.