Медицинският университет ще създава модерна библиотека, паразитологът доц. Димитър Вучев направил първото дарение за музейната сбирка

Микроскоп, центрофуги и хирургични инструменти от началото на миналия век ще намерят място в Музея на медицината. Идеята за създаването на архивна сбирка е на Медицинския университет, а първото голямо дарение е направено е паразитолога доц. Димитър Вучев. Той е предоставил колекцията си с лични вещи на д-р Ангел Дряновски (1885-1968) – паразитолог-малариолог.

Предвид факта, че в Пловдив има много лекарски фамилии с богата история, висшето училище очаква да получи като дарения от наследниците техни вещи, книги и писма.

Музеят ще бъде разположен на първия етаж на новата модерна библиотека, която има амбицията да изгради университетът. Предвижда се към музея да бъде направена и мултимедийна зала за открити уроци с ученици от среден и горен курс.

През 2018 година вузът възнамерява да строи нов учебен корпус, да направим ремонт на старите сгради на болниците и Диагностичен лечебен център.