Да се премести пожарозащитната стена в ОУ “Елин Пелин”, за да бъде запазен барелефът на патрона на училището. Това е разпоредил днес кметът на Пловдив Костадин Димитров. Повод за спешната проверка стана сигнал на директора Татяна Вангелова, на граждани и на кмета на район „Западен“ Тони Стойчева, че строителни работници са закрили наполовина барелефа с изолация.

Припомняме, че през февруари в ОУ “Елин Пелин” започна цялостен ремонт, който включва саниране на сградата, нова отоплителна и ВиК система, подмяна на дограма и настилка. За реконструкцията има одобрен технически проект на фирма „Бау Систем” на стойност 4,44 млн. лева. Основната част от финансирането е по проект „Модернизация на образователна среда” през Националния план за възстановяване и устойчивост.

“При реализиране на строителните дейности се забелязва, че на място те не са съобразени с барелефа на Елин Пелин, за което директорът г-жа Вангелова е подала незабавно сигнал до общината. Вследствие на това в тази част ремонтът е спрян до намиране на решение, тъй като преместването на барелефа е свързано с риск от счупване“, коментира във фейсбук пост районният кмет Тони Стойчева.

Кметът Димитров и зам.-кметът по образование Владимир Темелков днес са посетили на място обекта, за да разговарят с представители на фирмата изпълнител на ремонта, тъй като общината е възложител и контролиращ орган. Няма нанесени щети върху паметната плоча, тъй като не се е стигнало до лепене на гипсокартон. Строителите веднага са се заели с преместването на пожарозащитната стена.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.