Тържествено запалиха светлините на коледната елха

Началото на месец на добротата бе поставен днес в СУ “Св. св. Кирил и Методий”, където  тържествено бяха запалени коледните светлини на елхата. И тази година училището спази традицията декември да бъде обявен за месец на добрите думи и постъпки.

На 13 декември Ученическият съвет дава старт на благотворителната инициатива под мотото “Коледата е възможна – да помогна на съученика до мен“. Целта е да бъдат подкрепени деца от семейства със социални затруднения. Ученици от всички класове усърдно подготвят сувенири, картички и празнични украшения за коледния базар. Учители и родители ще творят рамо до рамо, за да създават красиви изделия за щандовете.

“Коледарите” от ансамбъл “Марица” получиха покана да се включат в тържеството, на което ще грейне елхата в район “Западен” на 7. декември от 17:30 часа в парка на мястото на бившата Гарнизонна фурна. Днес заместник-кметът Иван Ангелов бе гост на празника и заедно с директора Таня Николова участва в  ритуала по запалването на светлините на училищната елха, който събра в голямото междучасие малки и големи ученици, за да се заредят с усмивки, надежда и добро настроение. За това допринесоха и коледните песни на вокална формация “ Присъствие”, а най-малките демонстрираха завидни умения с танца си “На мегдана”.

Кулминацията на тържествата ще е големият коледен концерт на учениците с разширено изучаване на “Хореография”, професия “Танцьор”, и ансамбъл “Марица”, който ще се проведе в Дом на културата “Борис Христов” на 20. декември от 18:30 часа.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.