Тържествено запалиха светлините на коледната елха

Началото на месец на добротата бе поставен днес в СУ “Свети свети Кирил и Методий”, където  тържествено бяха запалени коледните светлини на училищната елха. И тази година училището спазва традицията декември да бъде обявен за месец на добрите думи и постъпки.

На 12 декември Ученическият съвет дава старт на благотворителната инициатива под мотото “Коледата е възможна – да помогна на съученика до мен“. Целта е да бъдат подкрепени деца от семейства със социални затруднения. Деца от всички класове усърдно подготвят сувенири, картички, празнични украшения за коледния базар. Учители и родители ще творят рамо до рамо, за да създават красиви изделия за щандовете.

Рождественският концерт на учениците от начален и от прогимназиален етап ще се проведе на 20 декември с любезното домакинство кмета на район „Западен“ Димитър Колев. Той днес бе гост и участва в ритуала по запалване на светлините на елхата, който събра в голямото междучасие малки и големи ученици, за да се заредят с усмивки, надежда и добро настроение. За това допринесоха и коледните песни на вокална формация “ Присъствие”, а гимназистите от ансамбъл “Марица” поздравиха гостите с Криво хоро.

Директорът Таня Николова отправи покана към районния кмет за големия коледен концерт на учениците от професия “Танцьор”, специалност “Български танци”, и ансамбъл “Марица”, който ще се проведе в зала “С.И.Л.А.” на 22 декември от 18:00 часа.