Специални гости на събитието ще бъдат косплей дуото MioMayo, които идват от Япония

Гейминг, работилнички, японски традиционни изкуства, демонстрации и лекции оформят програмата на най-голямото младежко събитие в Пловдив – Anime & Gaming Festival 2019. То ще се проведе в палата 10 на Пловдивския панаир на 22. юни и е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. В един ден всички гости ще могат да се насладят на наситена програма от косплей (Cosplay), к-поп (k-pop) и да се запознаят отблизо с японската поп култура и най-новото от света на гейминга.  Тематични щандове на магазини от цялата страна ще предложат продукти, свързани с аниме и гейминг културата – манга, комикси, фигурки, тениски.

Специални гости на събитието ще бъдат косплей дуото MioMayo, които идват чак от Япония и са представители на страната на изгряващото слънце в World Cosplay Summit за 2018. MioMayo ще имат панел на сцената, част от който ще бъде и представление с японски мечове. Артистичното дуо ще отдели цял час за среща с феновете и ще бъде жури на специалния Cosplay конкурс в рамките на събитието, който е с награден фонд от 1000 лева.

Публиката ще може да се включи в някоя от работилничките на място – Pixel art, Кири-е, Оригами и Gunpla майстори.

За феновете на гейминга ще има три големи зони, оборудвани с всичко нужно за един истински гейминг фестивал. Последен модел лаптопи и десктоп конфигурации, осигурени от Lenovo, на които ще се провеждат турнири и предизвикателства по League of Legends, Fortnite, Apex Legends и други, с големи парични и предметни награди. В същата зона ще се проведе и голям турнир по Brawl Stars (Showdown) с водещ Slavi “The Clashers”.

Помислено е и за феновете на класическите и аркадни игри. В специалната RETRO зона на Nescafe 3in1 всеки ще може да се поиграе на Super Mario, Танкове, Mortal Kombat, Street Fighter и дори StarCraft I или Quake 2.

Входът за събитието е 5 лева, а децата до 7 години ще влизат безплатно с пълнолетен придружител. Билетите са в продажба в мрежата на Eventim, в бензиностанции OMV, а ще бъдат налични и на място на касата на Пловдивския панаир.