Close-up medical syringe with a vaccine.

МЦ „Медикус“ готов да имунизира учители и ученици, както и педагози в детските градини

Медицински център предлага ваксинация на място в училище. От МЦ „Медикус – Пловдив“ са изпратили писмо до Регионалното управление на образованието, в което заявяват, че техни екипи могат да отидат в детските и учебни заведения, които направят заявка, и да извършат имунизация на персонал и ученици, навършили 12 години.

Припомняме, че съгласно заповед на директора на РЗИ центърът е определен като лечебно заведение, в което има разкрит зелен коридор за ваксинация и разполага с всички видове ваксини, разрешени за употреба на територията на страната.

След поставяне на втора доза ще бъде издаден Европейски сертификат за ваксинация. Лицата, които са поставили първата си доза на друго място, биха могли да поставят втората по време на посещението на екипа в образователната институция. То ще бъде осъществено след предварителна уговорка между страните.

91,5 на сто от учителите са твърдо против задължителното ваксиниране за всички в България, а 93,7% казват категорично „не“ на имунизацията срещу КОВИД под строй за работещите в просветната сфера. Това показват резултатите от национално проучване на синдикат „Образование“ относно кампанията за ваксинация в страната, и в частност към учителите. То е осъществено в началото на август сред 17 247 респонденти, като от тях 82.3% жени,17.75 мъже.

Училища с над 70% ваксинират персонал получават от МОН специален сертификат