Приемът ще е догодина, основно за сестри, акушерки и лаборанти

Одитът при нас приключи, имаме само препоръки, каза зам.-ректорът проф. Мария Куклева

djipitata-nastoqvat-ambulatorniq-list-da-ne-sluji-za-izvinitelna-belejka-v-uchilishte-28013

Медицинският университет в Пловдив да разкрие свой филиал в Пазарджик. За това преговарят ръководството на висшето училище под тепетата и пазарджишката областната управа. Идеята е в новата структура да се обучават бакалаври. Става дума за специалностите от Медицинския колеж – сестри, акушерки, лаборанти, рехабилитатори, от каквито кадри има нужда в региона. Филиалът ще бъде базиран в някогашния педагогически филиал на Пловдивския университет. Прехвърлянето на базата в активите на областната управа прави възможна реализацията на намерението. Имотът е на терен от 7 дка, в които са построени пет сгради.

Зам.-ректорът по учебната дейност на Медицинския университет проф. Мария Куклева потвърди, че отдавна се водят преговори, но базата трябва да бъде пригодена за нуждите на медицинско обучение и да се мине през всички етапи на акредитация. Така че за реален прием може да се говори от догодина.

Освен в Медицинския университет в София, одит по заповед на просветния министър Меглена Кунева е минал и в Пловдив. За разлика от злоупотребите и закононарушенията, констатирани в столицата, според проф. Куклева фрапантни нарушения в Медицинския в Пловдив не са открити, има само препоръки за подобряване на работата.