Форматът на изпита за магистри остава без промяна, запазва се изискването за минимален бал 24 за участие в класирането

Медицинският университет стартира приема на документи, които могат да се подават онлайн или на място в студентския информационен център. Крайният срок е 27 юни.

Форматът на изпита остава без промяна. Тестът съдържа два модула – по биология и химия, и ще се провежда в един и същи ден. Оценяването ще се прави от отделни комисии и бележките по двата предмета ще участват самостоятелно в балообразуването. Балът се формира от удвоените оценки от теста по биология и химия плюс оценките по тези предмети от ДЗИ или от дипломата за средно образование. Университетът запазва изискването в класирането да участват само кандидати, постигнали минимум бал 24.

Изпитната кампания стартира на 1 юли със скулптиране за желаещите да учат зъботехника. Приемният изпит за магистърските специалности е на 3 юли. Изпитът по етика за медсестри, акушерки и специалностите в Медицинския колеж е между 8 и 12 юли. На 4 юли е изпитът по социелна медицина и здравен мениджмънт. За чужденците са насрочени четири дати – по една през юни и юли и две през септември.

Вузът ще приеме по държавна поръчка 150 първокурсници за специалност „Медицина”, 100 – за „Стоматология” и 90 за „Фармация”.

Миналото лято голяма беше битката и за бройките в платено обучение – 100 човека с високи оценки от приемните тестове, но неприети в държавна поръчка, се съревноваваха за 20 места.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.