Пътуващата френска компания прави открити ателиета и артистични пърформанси

Медицинските общежития стават сцена за въздушен балет в проект на френската компания ACTE, която пристига днес в града под тепетата, за да продължи подготовката по „Място на съществуване“. Спектакълът ще се реализира през юни в рамките на програмата за Европейска столица на културата.

В серия от събития за любителите на танца, френската хореографка и основател на компанията Аник Шарло ще сподели опита си за съвременен танц. Арт ателиетата ще се проведат на 13 и 14 март от 17.00 до 19.30 часа в залите на АМТИИ на ул. „Тодор Александров“ 94, Кючук Париж  и на 16 март от 10.00 часа в читалище „Христо Смирненски“. На 14 март от 20.00 часа проектът ще бъде представен пред студенти от Медицинския университет, а на 16-и от 18.00 часа и пред жителите на район „Западен“ в сградата на кметството. Входът е свободен.

Специални танцови пърформанси, наречени Рандеву, ще се играят на различни места в града през март и непосредствено преди спектакъла през май. Те също са с вход свободен.

Целта на проекта е да създаде необикновена атмосфера, вдъхновена от обичайната среда в града. Затова през юни професионални танцьори и хореографи от Франция ще представят необичаен спектакъл, комбиниращ въздушен балет по фасадите на сградa в Пловдив.