dav

10 единици разлика между първото и последното прието момче в „Стоматология”. 7 единици разлика между бала при мъжете и жените за „Фармация”

Медицината се оказа с най-висок минимален бал на първо класиране. Това показват резултатите за прием в магистърските специалности на Медицинския университет. Шест момичета и едно момче са класирани с максимален 36. 00. При жените обаче балът е слязъл едва до 33.30, докато при мъжете е до 31.04.

10 единици е разликата между първото и последното прието момче в „Стоматология”. На първо място е класиран кандидат с максимален резултат 36. 00, но балът е паднал до 25.86. Както предишни години, така и сега, момичетата се класират с по-високи балове. Три са приети с максимален 36.00, а най-ниският е 30.86.

Жените влизат с доста по-високи балове от момчетата и в специалност „Фармация”. Първата приета е с 35.90, а последната – с 31.08. При мъжете отново разликата между първия и последния класиран е огромна – 7 единици. 35.55 е балът на лидера в класирането, но последният влязъл първокурсник е с 24.10. Припомняме, че университетът не класира с бал под 24.

Записването на приетите е от днес до 20 юли. Събота е работен ден. Припомняме, че заради епидемията от КОВИД-19, то е онлайн през профилите на кандидат-студентите.

На 21 юли ще бъде обявено второто класиране, а дните за записване са 22 и 23 юли. На следващия ден ще излязат резултатите от трети тур. Записването е на 27 и 28 юли.

Между 25 и 28 юли ще се приемат молби за платено обучение. След обявяване на резултатите от трети етап, неприетите подават онлайн електронно заявление за участие в последващи класирания, ако има свободни места.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.