Домакин бе Регионалният център за подкрепа процеса на приобщаващо образование, а срещите се играха в „Атрим Арена“

Всички участници на първия държавен турнир по хокей на трева за младежи с интелектуални увреждания си тръгнаха със златни медали. Такова бе решението на съдиите, които бяха единодушни, че трябва да насърчат и окуражат участниците в шампионата, който се проведе днес в най-голямата закрита футболна зала „Атрим Арена“. Своеобразен домакин на надпреварата бе Регионалният център за подкрепа процеса на приобщаващо образование в Пловдив.

В нея взеха участие 3 отбора от Пловдив и София. Според регламента всеки тим игра срещу всеки две полувремена от по десет минути. При първия двубой червените надделяха с точка над сините, а при втория жълтите взеха точка в съревнование със сините. Резултатът от третата среща бе 0:1, при която едни срещу други се изправиха червени и жълти.

„Турнирът премина в добро темпо, срещите бяха оспорвани и динамични. Всички състезатели бяха изключително щастливи от възможността да участват в първия подобен шампионат. Затова решихме, че до един са шампиони и дадохме купи и на трите отбора. Въпреки студеното време нито едно дете не се оплака, всички играха с огромно желание и се раздадоха“, каза треньорът на сините Димитър Георгиев. Отборът на червените бе ръководен от Георги Ангелов, а начело на жълтите е Даяна Петкова.

Медалите и купите бяха връчени от директора на РЦППО д-р Катя Стоилова, д-р Маргарита Енчева – зам.-директор, и от бизнесмена Микеле Санторелли.

Припомняме, че само преди седмица пловдивските младежи и техните треньори бяха наградени от министъра на образованието проф. Галин Цоков по повод блестящото си представяне на представяне на Летните игри Спешъл Олимпикс за хора с интелектуални увреждания. Те вече имат официално регистриран свой отбор в Българската федерация по хокей на трева – “Непримиримите”, и покани за участие в престижни турнири в Нидерландия и Турция.