Учениците от гимназията ще правят иконостаса на храм “Св. Климент Охридски”

Директорът Константин Костадинов връчи сертификати на учениците, участвали в учебната практика в Магдебург през лятото
Директорът Константин Костадинов връчи сертификати на учениците, участвали в учебната практика в Магдебург през лятото

 

Матраци и столове, холни масички и етажерки за книги, шкаф за телевизор и изящни свещници разиграха на коледен търг днес учениците от Професионалната гимназия по дървообработване и архитектура. По традиция за 14-и пореден път училището вади свои изделия за продан в навечерието на Коледа. Събраните средства ще отидат за транспортни карти на пътуващите от съседни общини възпитаници на школото.

Произведенията от дърво бяха изложени два часа преди началото за оглед. Участниците в търга наддаваха с лев за изделията до 50 лева, а стъпката за предметите до 100 беше 5 лева. Най-бързо се разграбиха свещниците, възглавниците и мини елхичките за по 2 лева.

“Децата ни са изключително талантливи. Затрупани сме с поръчки. Изключително сме поласкани, че именно на нас поръчаха изработката на иконостаса за храм “Св. Николай ”  в район “Западен”, каза директорът Директорът Константин Костадинов. Той връчи сертификати на учениците, участвали от 1 до 20 август на учебна практика в Магдебург.

Огромна торта ще получат като награда победителите в училищния конкурс за най-добре украсена класна стая. Призьори са 12 а и 9 б клас. Награди ще има и за класираните на второ и трето място.

DSCF3930DSCF3932DSCF3933

6 КОМЕНТАРА

  1. Браво на бъдещите мебелисти, реставратори на мебели и дизайнери! Успехи в училище и в живота! Весели празници!

  2. Изпие исках да кажа, ма съм малко пиян, нали ма разбирате?

  3. Разбирате ме, нали ?

    Ако не, ко прайте в тоя сайт изобщо….?

    🙂

Коментарите са затворени.